A kassai  Tóvárosi lakótelepen (Sídlisko nad Jazerom) hivatalosan is elkezdődött a téli fürdőszezon a hétvégén. A jeges vízben való merülés igazi adrenalinsport, a szakemberek szerint az előírások betartása mellett az effajta extrém edzésnek kedvező hatása van az egészségre.

Mintegy 40 fős csoport gyűlt össze a Jazero tó strandján, hogy a mindössze 8 fokos vízben megmártózzanak. A magukat csak Kassai Fókáknak nevező csoport tagjai minden november első szombatján gyűlnek össze, hogy ünnepélyesen elindítsák a szezont. Idén jelképesen egy nagy kulccsal „nyitották meg a tavat”.

„Hihetetlenül felfrissítő érzés, mintha újjászületne az ember! Az egészségre is nagyon jó, megfázni pedig szinte lehetetlen,” ‒ árulta el portálunknak Stromp Gábor, a Kassai Fókák egyik tagja.

A kezdőknek természetesen a fagyos vízben való fürdésre kellőképpen fel kell készülniük. Ha az ember felkel, akkor ne forró vízben zuhanyozzon, hanem kezdetben a hideg – meleg vizet cserélgesse. Később aztán már csak hideg vízzel kell zuhanyozni. Ez az alapja annak, hogy testünk felkészüljön a tó hideg vizének hőmérsékletére. Aki kedvet kapott a megmártózásra, az bátran csatlakozhat a Kassai Fókákhoz. Ők azok, akik ha esik, ha havazik, minden szombaton 10 órától 5 hónapon keresztül itt lubickolnak majd a tóban.