A hivatalos információk szerint ma délután 12:15 körül gázrobbanás történt Eperjesen, a 3-as Lakótelep Mukačevská utcáján található egyik társasház lakásában, melynek következtében tűz ütött ki. A robbanás körülményei még nem tisztázottak, következményei 4-5 emeletet érintenek. A helyszínen jelenleg tűzoltók és mentősök dolgoznak. Eperjes polgármestere, Andrea Turčanová 12:35-től rendkívüli helyzetet rendelt el a városban. Az áldozatok száma ötre növekedett, a sérültek száma pedig jelenleg 40, egy ember az erkélyről esett ki. Az épület környékét 150 m-es körzetben lezárták. Jelenleg Peter Pellegrini miniszterelnök, Denisa Saková belügyminiszter és Andrea Kalavská egészségügyi miniszter is a városba tart. A rendőrség arra kéri az embereket, hogy maradjanak távol a helyszíntől, mivel az épületet az összeomlás veszélye is fenyegeti.

Eperjes városának tájékoztatása szerint jelenleg élelmiszergyűjtés folyik a tragédia sújtotta családok számára, amelyet a Vöröskereszt és a Lidl biztosít be. A közösségi oldalakon szinte az egész országból érkeznek felajánlások, különböző formákban. Aki szeretne valamilyen formában segíteni, lépjen kapcsolatba az illetékes személyekkel: Pomôžme ľuďom z vybuchnutého bytového domu v Prešove nevű Facebook-csoportban, amelyet már a rendőrség is közzétett.

December 8.

A robbanás kapcsán három embert vádol a rendőrség, de többet is őrizetbe vettek. A szakértők szerint a felújítási munkák során keletkezett hiba okozhatta a robbanást. Az ügyben folyik az eljárás. A hivatalos információk során összesen 8 ember vesztette az életét.

A tragédiát sajnos számos csaló is kihasználta, akik abban a színben feltüntetve magukat, hogy pénzt gyűjtenek a rászorulóknak, hamis számlaszámot használva pénzt csaltak ki az adakozóktól, természetesen saját célra.

A hivatalos, Eperjes városa által közzétett számlaszám a következő:

SK90 7500 0000 0040 0859 1229

Egyedi azonosító: 6122019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borítókép: Pravda