A Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola, a mellette működő szülői
szövetség, a II. Rákóczi Ferenc Cserkészcsapat, és a Csemadok Kassai Választmányával karöltve június 1-jére, szombatra szervezett egy felejthetetlen gyermeknapot az iskola sportpályáján és tornatermében.
Már az előre beharangozott kilenc órás kezdés előtt szállingóztak be az iskola udvarára a
gyerekek, a cserkészek által felállított sátorból kiszűrődő zene csalogató hangjaira. Az iskola igazgatónőjének, Csurkó Évának és a társszervezetek vezetőinek üdvözlő szavai után máris elkezdődtek a színesebbnél színesebb programok, amik közül minden gyerek kedvére válogathatott.
Bemelegítőként körjátékot táncoltak kicsik és nagyok, tanító nénik és szülők, ami után szétszéledtek a különböző foglalkozásokra. Az udvaron többféle szórakozást is ki lehetett próbálni, mint például repülőgép – készítést csipeszből, kitűző gyártását, szalvéta – technikát kőre és fára, stresszlabda készítését lufiból és lisztből, a cserkészek különböző népi játékait. Az iskola tantermeiben lehetett még
gyöngyöt fűzni, pamutból kosarat fonni és a fazekas mesterséget gyakorolni. Az iskola tornatermében a
sport iránt érdeklődő gyerekek az olimpiai akadálypálya különböző versenyszámaiban mérkőzhettek
egymással. Eközben az udvaron mini-foci bajnokság is zajlott nyolc kijelölt csapat részvételével, de az
arcfestés előtt is hosszú sorban álltak a gyerekek.
A sokféle tevékenység közben alaposan meg is tud éhezni az ember gyermeke. Szerencsére erre is
gondolt valaki és az iskola éttermében zsíros kenyeret hagymával és zöldségekkel, töménytelen palacsintát, valamint frissítő teát és bodzaszörpös üdítőt kínáltak az éhezőknek. A gyerekeket kísérő
szülők kávét is kaphattak, sőt még a kisebb tesók megőrzéséről is gondoskodtak az egyik
osztályteremben.
A gyermeknap meglepetés programjaként a miskolci Vaga Banda gólyalábas csoport vásári komédiázásán derülhetett a közönség, akik interaktív módon tudtak szórakoztatni kicsiket és nagyokat.
A szervezők nagy örömére az idei gyermeknapról is nagyon sok kifestett és sugárzó arcú gyerek vitt haza emlékezetes és kellemes élményeket.