Zolcer János a könyv szerzője  még október elején jelentette be  a közösségi hálón: “ELKÉSZÜLT!   Mától teljes terjedelmében elérhető a Gorbacsov titkai c. könyvem hangos, Tóth Károly színművész által felmondott változata is.  Kattints és máris szól a hangoskönyv: www.cutt.ly/OELyfcp ”  

Tóth Károlyt a kassai származású színművészt arról kérdeztük milyen is volt az alkotási folyamat?

”Nagyon izgalmas munka volt. Zolcer János első kézből adja át  ezeket a  történeteket, és ez érezhető volt a szövegen. Sikerült belemélyülnöm Gorbacsov világába. Minden egyes fejezet felvételét  izgalommal vártam.  A legizgalmasabb rész számomra a puccs volt. Ez nagyon filmszerűen van megírva, mint egy akciófilm.“  

A mintegy 700 percnyi 35 történet Gorbacsov életét három fejezeten keresztül követi végig. Az első fejezet a  Kíváncsi  ember  13 történeten keresztül kíséri el a hangoskönyv hallgatóját: a diákévektől kezdve egészen a főtitkár választásig.  A győztes ember fejezetek izgalmas titkokat árulnak el azokról az eseményekről, amiket Gorbacsov mint főtitkár élt meg, a csernobili katasztrófától kezdve a hidegháború végéig.  Vajon miről tanakodott  Gorbi  Bushal Máltán, kinek hol vannak az atombombái – ilyen kérdésekre is  elsőkézből hiteles választ kap  a könyv hallgatója, vagy olvasója.

Az utolsó fejezet A boldogtalan ember a Szovjetunió szétesése időszakot tárja fel. A könyv nem csak a politikáról szól, hanem szerelemről diáktörténetekről, egy elmúlt kor közéletéről. A könnyen emészthető sztorik érdekesek és izgalmasak. 

A hangoskönyvet a Newport polgári társulás játszotta fel a Kultminor támogatásával.