A héten a U.S. Steel felől a Kassa irányába vezető gyorsforgalmi úton elgázoltak egy kerékpárost. Az ütközésre a becsatlakozósávban került sor, amikor is a sofőr nem vette észre az előtte haladó kerékpárost, aki így ennek következtében a kocsi tetején landolt. A sérült kerékpárost ezt követően a sacai kórházba szállították, ahol megállapították, hogy eltört két csigolyája. A meglevő információk alapján azonban nem szükséges operálni.

Tény, hogy a gyorsforgalmi utakat nem éppen a kerékpárosok miatt építették meg, de ilyenkor felmerül a kérdés, hol közlekedjenek ők? Szlovákia még messze nem jár azoknak az országoknak a nyomában, ahol a közutakkal párhuzamosan kerékpárutak is az emberek szolgálatára állnak. Jó példa ebben a témában Pozsony is, ahol az emberek annyira megörültek az új közösségi kerékpároknak, hogy egy napot sem bírtak ki rongálás nélkül.

A fent említett helyzetben a kerékpárosoknak még két választásuk van a gyorsforgalmi út helyett. Az egyik a Bukócon át vezető út, ami a duplája a szóban forgónak, dombos és tele van be nem látható kanyarokkal. A sofőröknek itt nagyon óvatosnak kell lenniük. A másik lehetőség Enyickén és Zsebesen át vezet, ami szintén hosszabb, ráadásul erre halad a Magyarország felől, illetve az U.S. Steel-be tartó teherforgalom is.

Forrás: Košice:dnes, a borítókép csak illusztráció