Mint mint minden éven, idén is megrendezésre kerül az Európai Mobilitás Hete. Ennek keretén belül szeptember 16-tól 22-ig minden, jogosítvánnyal rendelkező személy ingyen utazhat a városi tömegközlekedés járatain. Ezen félül viszont szeptember 22-én, azaz vasárnap – az Autómentesség világnapján, bárki igénybe veheti az ingyenes utazást, jogosítvány birtokától függetlenül.

Az idei év témája bár a Biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés, az emberek tömegközlekedés használatára való buzdítása egy állandó célként szolgál a szervezők számára.

A Kassai Tömegközlekedési Vállalat idén is készül az immár hagyománnyal vált Ki lesz az első? (Kto skôr?) nevű verseny megrendezésre, amelyben busz, villamos, autó, kerékpár és roller fog megmérkőzni egymással – a rajt hétfőn 7:30-kor lesz a Spoločenský pavilón megállónál, a végállomás pedig a Felszabadítók tere. Ezen kívül bemutatásra kerül a 14-es, kerékpártartókkal felszerelt buszjárat is, amely 10:30-tól óránként fog közlekedni a Békemaraton tér és Felső Bankó között, valamint a városi villamos-közlekedés története is.

Kerékpáros reggeli

Kassa városa egy közös reggelizésre hívja a kerékpárosokat és a futókat, amelynek keretén belül lehetőség nyílik a város vezetőségének, illetve a Kassai Közlekedési Vállalat képviselőivel való beszélgetésre a város kerékpáros közlekedésének jövőjét illetően. Helyszín: Fő utca (a Békemaraton tér és a Bačíkova utca között)                   Időpont: szeptember 17., kedd 7:00-9:00

Forgalmi változások 

Vasárnap, szeptember 22-én 10 órától 16 óráig módosított útvonalon közlekednek a 2-es, 4-es, 9-es és R3-as villamosok – a Havlíčkova megálló helyett a Békemaraton tér lesz a végállomásuk. A tér és a Havlíčkova megálló között villamospótló buszok fognak közlekedni, mégpedig 10 percenként. Az egyedüli kivételt a Komensky utcán közlekedő történelmi villamos képzi majd.

Forrás: Kassa városa