A tegnapi nap, szeptember 13 péntekre esett, és vannak akik szerint ez így együtt a szerencsétlenség fokozott előidézője. Nos, korántsem biztos, hogy ennek, sokkal inkább a figyelmetlenségnek tudható be,hogy   Kassán, a Dargói Hősök Lakótelepen a késő délutáni időszakban, 17 óra 50 perckor a Kalinovská utcai megállónál a 72-es autóbusz komoly alsóvégtagi sérüléseket okozott egy utasnak, akit a mentők szállítottak kórházba.

Állítólag az történt, hogy a megállón a buszsofőr valamilyen hibát érzékelhetett a járművön, ezért felállt a volán mögül, kiszállt az autóbuszból, hogy megjavítsa. Csakhogy a busz közben magától elindult, lefelé a dombon. A veszélyt látva az utasok azonnal elkezdtek kiugrálni az ajtón. Egy utast viszont az útpadkánál elkapta a mozgó jármű és egy oszlophoz szorította, alsóvégtagi sérüléseket okozva neki, miközben a járda kerítését is kitörte, majd megállt. Őt csak a helyszínre riasztott tűzoltók tudták kiszabadítani és mentő vitte a kórházba.

Nem sokkal a történtek után Lenka Ivanová, a kerületi rendőrkapitányság szóvivője a sajtót arról tájékoztatta, hogy a rendőrség nyomban a helyszínre érkezett, dokumentálják az esetet és dolgoznak a baleset okainak feltárásán.

/sz/