A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum a hagyományos Stromfeld Napok keretében ismét megrendezte, immár harmadik alkalommal a GEDEON JÁNOS EMLÉKKUPÁT, ami egy országos és határmenti gépi forgácsoló verseny. A vetélkedő célja, hogy a magyarországi és határontúli magyar nyelvű hasonló profilú képzést folytató szakképző intézmények közelebb kerüljenek egymáshoz, megismerjék egymás munkáját és együttműködést alakítsanak ki.  Egy szakintézményből két diák nevezhetett be a versenybe (10-13. évfolyamból). Összesen 9 szakközépiskolából (Salgótarján, Győr, Paks, Kassa, Vác, Zalaegerszeg, Fülek, Sepsiszentgyörgy, Tatabánya) vettek részt a versenyen. 

A diákoknak egy összetett feladatsort kellett megoldaniuk: lépcsős tengelyt készíteni hagyományos esztergán, kézi menetfúrást és menetmetszést készíteni, négyszög reszelést elvégezni és a műveleti sorrendet dokumentálni, ceruzával elkészíteni a hozzákapcsolódó alkatrészrajzt és végül a szerelést megoldani. 

A Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskolát, vagyis a kassai Iparit SZABÓ SZABOLCS (III.A, mechatronikus) és HURÁK OTTÓ (II.A, mechatronikus) képviselte a megmérettetésen.

A 42. Stromfeld napok keretében zajló díjkiosztó ünnepségen a győztesek teljesítményükért értékes díjakat vehettek át, de a többi versenyző sem távozott üres kézzel a salgótarjáni technikumból. A kassai diákok a középmezőnyben végeztek,

Szabó Szabolcs a 11., Hurák Ottó a 14. helyen végzett. Ezenfelül a város és a vármegye díját is átvehették. Felkészítő tanáraik Válent Béla tanár úr és Kankula Zoltán nyugdíjas pedagógus voltak.

Rigó Gyula