Csaknem négyezer ember nézte meg az idei Közép-európai Színházak Fesztiváljának előadásait Kassán. František Ténai, fesztiváligazgató elmondta, örül, hogy a szerényebb költségvetés ellenére is sikerült minden ízlést kielégítő programot összeállítaniuk. Mint mondta, nem hiányoztak az újfajta színházi látásmódot tükröző előadások sem, melyek különböző témákra reagáltak. Egyben hozzátette, a látogatottság is azt bizonyítja, hogy a fesztiválnak immár állandó nézőközönsége van, de biztos abban is, hogy további érdeklődők is csatlakoztak hozzájuk.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Közép-európai Színházak Fesztiválját a Kassai Állami Színház és a Kassai Színház Polgári Társulás szervezte. Az egyebek mellett egy tucat színielőadásból, workshopokból és könyvbemutatóból álló fesztiválnak szlovák, cseh, magyar, lengyel és olasz résztvevői is voltak. A szervezők a hagyományoknak megfelelően idén is több olyan helyszínt választottak a színházi produkciók bemutatásához, amelyek által még több embert tudnak megszólítani.

Ennek jegyében több előadást is a Kassai Állami Színház épülete előtt tartottak meg, de voltak előadások az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretein belül kialakított Kaszárnya/Kultúrparkban, a Kassai Állami Színház tavaly felújított Kisszínpadán, és a felújított Thália Színházban.

(mmi)