Igaz vagyok, igaz leszek, csak igazat énekelek– csobbantak elő felejthetetlenül Palya Bea ajkáról ezek az önvallomást hordozó szavak olyan dallamok fodrain, melyek a legtisztább mély forrásból erednek. És ez az elszántság volt jellemző Kassán  május 24-én, a szlovák televízió egykori stúdiójának a Fuga névre hallgató koncerttermében megrendezett a Miből lesz a zenebogár című három és fél órás koncert egészére is.

A Gablyasz Péter kassai  zenész által megálmodott kezdeményezés, történetesen az, hogy a mi – énekben, zenében tehetséges gyerekeink –  egy koncerten belül lépjenek közönség elé Magyarország legjobb énekeseivel – remekül sikerült. Sejtettük eddig is, de most egyértelműen bebizonyosodott, hogy a kassai magyar fiatalok a művészetek közül a zenében a legerősebbek. A koncert első részében a Márai Sándor Alapiskola és Gimnáziumból a Kicsinyek Kórusa és a Csengettyű kórus aratott nagy sikert, ami nem  csak a művek tökéletes megszólaltatásának, hanem a koreografált előadásnak is köszönhető. Kováts Marcell és Janka zenei kíséretével a magyar népdal egyik legjobb előadója Bognár Lili bűvölte el a közönséget, és vastaps jutalmazta a Ferencei Andrea vezette Voces kórius magas színvonalú előadását, mint ahogy az IN TIME zenekar bemutatkozását a magyart közönség előtt. A koncert második fele természetesen teljes egészében Palya Beáé volt, aki zenekarával együtt mindenkit lenyűgözött. A végén sokan már vele együtt énekeltek, és  ami a legszebb volt: négy egészen kisiskolás kislány spontán módon hozzáment és vele együtt táncoltak, énekeltek. Csodálatos volt! Mindenki sajnálhatja, aki nem látta. A hangulatot a portálunkon megmutatni nem tudjuk, de az ott készült fotóink azért beszédesek!
Fontos még kiemelni, hogy ez a rendezvény Magyarország Kassai Főkonzulátusának a támogatása nélkül nem jött volna létre.

/szaszák/