A Kassai Gyermekvasút Polgári Társulásnak köszönhetően most már nem csak a Csermely-völgyi Alpinka üdülőbe juthatnak el a gyerekeknek örömöt jelentő kisvasúton az üdülni, hétvégi kikapcsolódásra vágyó családok, hanem a kerület több természeti és turisztikai érdekességének a megtekintésére is indítanak speciális vonatokat.

Ma például a Dobsinai jégbarlanghoz viszi el az érdeklődőket a nosztalgia vonat. Június 9-én pedig a Szepesség gótikus építészeti örökségével ismertetik meg az utasokat – és természetesen a Szepesi várral is, ahol a gyerekeknek külön várismeretei játékokat és speciális foglalkozásokat is megszerveznek.

Persze itthon, a Csermely-völgyében is ötletes és hasznos foglalkozásokra hívják a diákokat. Tegnap a Vörös Kereszt szakemberei az életmentés legfontosabb tudnivalóira tanították meg a fiatalokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel június 11-én egy újabb ilyen akciót szerveznek, ahol az újraélesztés legfontosabb szakmai mozzanatait bábukon is gyakorolni fogják.

Fontos tudnivaló lehet azoknak a fiataloknak, akiket a vonatozás, a vasút varázsa mélyebben is megérintett – és már betöltötték a 9. életévüket -,hogy a Csermely állomáson kérhetik felvételüket a Fiatal Vasutasok Klubjába.

A Kassai Gyermekvasút programjairól részletes tájékoztatás a kezeleznica@gmail.com címen érhető el.

/szasz/