Az önkormányzati választásokra vonatkozó együttműködési megállapodást kötöttek az MKP, a KDH, a Sieť (Háló), az SaS és a DS pártok Kassa-Óvárosban. A tegnap megkötött koalíciós szerződés értelmében az említett pártok közös képviselőjelölt-listát állítanak ebben a városrészben, és polgármesterjelöltjük a függetlenként induló Ľubomír Grega lesz, aki jelenleg is Kassa-Óváros polgármestere. Rastislav Trnka, a Sieť (Háló) képviselője kifejtette, a koalíció a választások után is megmarad, és további jobbközép politikai formációk, vagy független jelöltek is csatlakozhatnak hozzá.

Ľubomír Grega, Kassa-Óváros polgármestere

Ľubomír Grega, aki negyedszer jelölteti magát polgármesterként elmondta, örül annak, hogy független jelöltkén is ennyi politikai párt támogatja, majd hozzátette, Kassa-Óváros önkormányzata tartozások és hitelek nélkül zárja ezt a választási időszakot.

Gregán kívül még négyen pályáznak Kassa-Óváros polgármesteri székére. Daniela Pasnišinová, akit a 7 statočných regionális párt támogat, továbbá a Most-Híd által támogatott Marek Korpa, a Smer-SD által támogatott Štefan Laský és Juraj Kánássy, aki függetlenként indul a november 15-én megtartandó önkormányzati választásokon.

(mmi)