Év végéig befejeződik az a közel 23 millió eurós beruházás, melynek keretein belül 154 kilométernyi útszakaszt és kilenc hidat újítanak fel Kassa megyében. A másod- és harmadosztályú utakat érintő felújítás költségeit elsősorban az európai uniós alapokból szerzett, vissza nem térítendő támogatásokból finanszírozza a Kassa Megyei Önkormányzat.

A tájékoztatások szerint az Iglói és Gölnicbányai járásban csaknem 32 kilométernyi utat újítanak fel, a Tőketerebesi és Rozsnyói járásban 31 kilométernyit, a Nagymihályi és Szobránci járásban közel 28 kilométernyit, míg a Kassa-vidéki járásban valamivel több, mint 24 kilométernyi útszakaszt rekonstruálnak. Az útfelújítások olyan településeket érintenek, mint a Tőketerebesi járásban található Nagytárkány, Kistárkány, Tiszacsernyő és Ágcsernyő, a Rozsnyói járásban található Kecső és Szilice, továbbá a Kassa-vidéki járásban található Hernádcsány és Hernádgecse. Hidat például Sároskőszeg településen újítanak fel.

Dana Alezárová, a megyei önkormányzat útkezelő osztályának munkatársa elmondta, az év végéig az összes útszakaszon befejeződnek a munkálatok, ami jó hír az autósoknak, mivel a munkálatok idején, több szakaszon is forgalomkorlátozó intézkedések voltak és vannak érvényben. A felújítandó hidak környékén teljesen lezárták az utakat.

A még felújítás alatt álló útszakaszokról és az ezzel összefüggő forgalomkorlátozásokról a megyei önkormányzat útkezelő osztályának honlapján lehet tájékozódni.

(mmi)

foto: modranet.sk