„OH HAPPY DAY” ,  ” GLORY GLORY, HALLELUJAH…”

A világhírű THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL / New York/  hangszeres énekegyüttes  egy izgalmas turné keretében járja a világot, hogy hangszeres és tradicionális kórustémákon keresztül mutassa be a gospel szépségeit.

2000-es indulásakor a formációt megálmodó Dwight Robson Tiszteletes a gospel műfaj legjobb afro- amerikai képviselőit hívta meg együttesébe. Hosszú út vezetett Missouri St. Louis gettójából a mostani világturnéig, amelyen Robson már elismert Tiszteletesként hirdetheti az élet szeretetét.

Robson 10 éves korától tagja volt a helyi templom kórusának. Tanulmányait Kaliforniában, Kansasban, majd a bostoni Egyetemen végezte. Doktori címe mellé teológiai mesterfokozatot szerzett, majd 14 éven át lelkipásztorként szolgált. Teljes odaadással vezette templomának gyermek- és felnőttkórusait, és a zenekarát.

Zene iránti alázata és a közössége iránti önzetlen elkötelezettségének köszönhetően az emberek „az éneklő lelkész”-ként emlegették.

Robsonhoz a gospel mellett, a pop és a színház világa is közel került.

Az „It’s a Raining Men” című világslágert is előadó Weather Girls vokalistájaként dolgozott, de fellépett Michael Jacksonnal és Mariah Carey-el is.

Az „Oroszlánkirály” musical  kóruszenei vezetője, de a berlini „Gospel Award” zenei rendezőjeként is tevékenykedett.

A THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL formációt valódi, hús-vér muzsikusok és fantasztikus énekesek alkotják. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami felhőtlen jókedvet kölcsönöz az előadásnak.

 A közönség minden egyes alkalommal  nagyon személyes és páratlan élménnyel lesz gazdagabb: a jól ismert gospel dalok a déli spiritualitás felemelő tradicionális világába kalauzolják a nézőket. „Az előadás rendkívül inspiráló és lebilincselő, amely mindig az életet és a vallást hirdeti.” – foglalta össze Robson Tiszteletes a koncert esszenciáját.

2015.12.15  kedd, 19:00   KASSA, Szemináriumi templom

Bővebb info, jegyrendelés : www.elokoncert.sk+421905654349,