Kassa a 19. helyen végzett a 100 legnyitottabb város rangsorolásában, melyet Szlovákia legnagyobb városai közül választottak ki. A legutóbbbi, 2012-es Transparency International felmérés során Kassa a 38. helyen végzett, tehát a város önkormányzata hatalmas ugrást tett.

A városokat 102 szempont alapján értékelték (szerződések minőségi közzététele, nyilvánosság bekapcsolódása a képviselő-testület vitáiba, közbeszerzés nyitottsága, személyzeti politika, tulajdon kezelése, segélyek és támogatások kiosztása). A végeredmény mintegy 60 százalékát a városok internetes oldalán található információ minősége tette ki, a pontszámok negyedét pedig a önkormányzatok szerezhették meg a Transparency név alatt futó kérvényekre adott válaszaikért, továbbá a közbeszerzési hivatal adatai szerinti pályázatok minőségéért is szerezhettek pontokat.

„Hatalmas előrelépés ez a szlovákiai Transparency International ranglétráján az utóbbi 4 év alatt. Kassa városán belül magasabb szinten vagyunk, mint bármelyik városrész önkormányzata. Számunkra ez nagyon fontos és megvagyok győződve arról, hogy ezt a kassai lakosok is pozitívumként látják. Miattuk és értük dolgozunk, számunkra az elégedettségük a legfontosabb, ezért keresünk további lehetőségeket, hogy egy év múlva az értékelésnél még magasabb helyet foglalhassunk el. Kassa internetes oldala már régebb óta sokkal áttekinthetőbb, mint volt ˗ a felhasználók gyorsabban kereshetnek rá minden olyan dokumentumra, amely érdekli őket, “ ˗ közölte Raši Richard, a város polgármestere.

Forrás:  kosickespravy.sk