Tovább halad a gyakorló jégkorong stadion megépítésének projektje, amelyre Kassa megye a Szlovák Jégkorong Szövetséggel együttműködésben tervez Kassán kivitelezni.

A megye eredetileg a Medická utcát nézte ki helyszínként, ám a magisztrátussal való kudarcba fulladt tárgyalási próbálkozások után meggondolta magát. A megyei jégkorong aréna a Szlovák Jégkorong Szövetséggel való megegyezést követően az SNP sugárúti Sport Középiskola mellett fog megépülni, melynek fennhatósága alá tartozik a Megyei Jégkorong Akadémia is.

Rastislav Trnka megyeelnök elmondása szerint az aréna építési munkálatait jövőre szeretnék megkezdeni. Az új helyszín azért is bizonyult jó választásnak, mert a megye tulajdonában levő terület alkotja, így nem kell külön foglalkozni a tulajdonjogi viták rendezésével. A gyakorló aréna egy országos projekt része, melynek során a szövetség minden megyeszékhelyen létrejövő akadémiát támogat. A kassai arénára közel 2 millió eurós támogatást nyújt, míg a megye a költségek maradék 60 %-át állja.

Trnka további elmondása szerint a jégpálya mérete 60×26 m lenne és elsősorban edzésekre szolgálna, amelynek következtében csak 250 néző lehetne jelen. Ezen kívül számolnak még öltöző, tornaterem, büfé és a korcsolyázók számára kialakított területek megépítésével is. Az épület mellett emellett parkoló és labdajátékok játszására szolgáló sportpálya is épül. A cél az, hogy az aréna az iskola mellett a nyilvánosság számára is szolgáljon.

Kassa megyében általános hiány van a jégfelületekből, amelyeken a sportolók a lakosokkal osztoznak. Kassa összesen csak 4 ilyennel rendelkezik, miközben lakosainak száma 239 ezer. A megyét 2019-ben éppen emiatt szólította meg az országos jégkorong szövetség.

Forrás, borítókép: Kassa megye