A harmadik hullám kezdete óta fokozatosan növekszik a koronavírussal kezelt gyerekek száma a Kassai Gyakorló Gyermekkórházban. Míg szeptemberben a számuk csak 11 volt, addig októberben a háromszorosára, egészen 33-ra emelkedett.

„A gyermek fertőző osztályon jelenleg 11 pácienst és 3 kísérőt ápolunk, akik megerősítetten covid-19 betegségben szenvednek. Mindegyikük állapota stabil.” – nyilatkozta ma Martin Mráz, a kórház egyik képviselője. További elmondása szerint a harmadik hullám alatt ezidáig nem találkoztak olyan nehéz lefolyású betegséggel, amely a művi lélegeztetést igényelte volna.

Dana Hudáčková, az osztály főorvosa szerint a gyerekek légzési nehézségekkel, köhögéssel, mellkasi fájdalommal és lázzal érkeznek a kórházba. Azt is elmondta, hogy úgy látja, a kórházban kezeltek száma összefügg a régióban uralkodó helyzettel is. A kórházban levő oltóközpontban szeptember óta már 1 004 12-17 éves korú gyereket oltottak be a Pfizer vakcinájával. Október óta továbbá pedig már a 5-11 éves korú gyerekeket is oltják. A kórházban november 10-től néhány kivételt kivéve látogatási tilalom van érvényben.

Forrás: Korzár