Kassa Megye Önkormányzata segíteni szeretne a koronavírust érintő intézkedések következményeinek enyhítésében. Tekintve, hogy november 15-től a Rozsnyói járás kivételével az egész megye fekete színbe borul és ez szigorú megszorításokat hoz magával az éttermek, fitnesz és wellness központok, gyógyfürdők, illetve a családi események számára is. Ebből a színből többek között az 50 év feletti lakosok oltásának növelésével lehet kilépni, a 65 %-os átoltottság elérésével Kassa megye kiváltaná magát a szorult helyzetből.

Rastislav Trnka megyeelnök kiemelte az egyetemi kórházban uralkodó helyzetet, ahol 204 covidban szenvedő beteget ápolnak és a művi lélegeztetésre szorulók között csak oltatlanokat lehet találni.

„Felhívjuk a Kassa megyében tevékenykedő vállalkozókat, hogy amennyiben szeretnének kedvezményeket, árengedményeket vagy más előnyöket nyújtani a covid-19 betegség ellen beoltott személyek számára, csatlakozzanak hozzánk. Az elmúlt hetekben több szolgáltatás és termék szolgáltató is megkeresett minket azzal, hogy szeretnék ilyen módon motiválni az embereket az oltás felvételének irányába. Ezért olyan módon szeretnénk összegyűjteni őket, hogy a lakosoknak módjukban álljon informálódni, hol és milyen előnyök várják őket.” – magyarázta

A kedvezményeket illető rendszerbe való csatlakozási felhívást a megye a gazdasági verseny védelméről szóló törvény értelmében hirdeti ki, úgy, hogy minden érdeklődő bekapcsolódhasson. A rendszer a beoltottak számára olyan területeken hozna előnyöket, mint a vendéglátóipar és a rekreáció. Ezen kívül azonban más területeken tevékenykedő cégek is jelentkezhetnek – árat, illetve terméket illető engedményt kaphatnak (1+1 akció).

A vállalkozók az info@preodmenu.sk e-mail címen jelentkezhetnek.

Forrás, borítókép: Kassa megye