A Kassai Ipari (Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola) negyedikes diákjai bekapcsolódtak a „PÉNZÜGYI SZABADSÁG AZ OVB-VEL” PROMOCIÓS ORSZÁGOS VERSENY iskolai fordulójába. A verseny fő szervezője és lebonyolítója az Akadémia vzdelávania OVB n.o. nonprofit szervezet. A vetélkedő 2022. októberétől 2023. januárjáig zajlik a Szlovák Köztársaság területén.

Az az iskola, amelyikből a győztes páros kikerül, vándorkupát kap, és ez a vándorkupa a verseny következő évfolyamaiban az 1. helyezésért járó kiegészítő díj lesz. A verseny tárgya és célja a pénzügyi ismeretek bővítése, fejlesztése a középiskolás diákok körében. Érdekes, megragadó és szórakoztató módon közelebb hozza a középiskolás tanulók számára a bonyolult pénzügyi témákat.

Iskolánkban az első helyen CSANK ISTVÁN (IV.A, műszaki lícuem) és FEDOR ERIK (IV.A, mechatronika) végeztek, ők jutottak a regionális fordulóba. A verseny regionális fordulóira Pozsonyban, Galántán, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Ipolyságon, Rimaszombaton és Kassán kerül sor. 

Az iskolai fordulóból továbbjutó párosok az iskola területi illetékessége alapján meghatározott városban játsszák majd a regionális fordulókat. A regionális fordulóban a versenyzőpárosok játszanak és versenyeznek a pénzügyi szabadság társasjátékkal, és a vetélkedő minden regionális fordulójából a két legjobb helyezést elért versenyzőpáros jut tovább a döntőbe, amelyre Révkomáromban kerül sor. Reméljük, a kassai magyar iparista diákoknak sikerül bejutni az országos fordulóba.

Rigó Gyula