Pénteken (június 18-án) megnyílt az első városi a strand, amellyel Kassán is megkezdődött a strandszezon. A Városi parkban található vagy hivatalos nevén Rumanova utcai strand idén a nyitáskor egységes, 3,30 eurós belépővel fogadta a vendégeket.

A Covid-automata szerint Kassa jelenleg a sárga besorolású járások közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a strandokon június 27-ig érvényben van a maximum 50%-os férőhely korlátozás. A látogatók számát a beléptető rendszer figyeli, amit emellett a weboldalukon is nyomon lehet követni. Így mielőtt elindulnánk strandolni, érdemes megtekinteni a telítettséget, de ugyanígy tájékozódhatunk az éppen aktuális időjárásról és a medencék vizének hőfokáról is.

Ugyanezen szolgáltatások igénybe vehetőek majd a június 25-én megnyitó Červená Hviezda (Vörös Csillag) strand weboldalán is, kiegészítve néhány kamera online adásával. Az idei újdonságok között még egy hét személy befogadására képes pezsgőfürdő is szerepel.

Ezen kívül elérhető lesz az online jegyvásárlás, amire 10, illetve 15%-os árkedvezmény vonatkozik a helyben váltott jegyekhez képest. A jegyárak a tavalyiakhoz képest átlagban 79 centtel és 1,08 euróval növekedtek. Utóbbi magába foglalja az öltözőbeli szekrény bérletét is.

Amennyiben Kassa június 28-án megkapja a zöld besorolást, a Covid-automata értelmében megszűnnek a korlátozások a strandok számára. Ami a koronavírus terjedését meggátoló intézkedéseket érinti, gyakrabban végzünk fertőtlenítést, ami magába foglalja a kézfertőtlenítést és a medencék vizének kezelését is. Mindkét strandon (a másik a ČH szerk. megj.) naponta fogjuk fertőtleníteni a nyugágyakat is. Ahogyan tavaly is, idén is üzemen kívül kell helyeznünk a hajszárítókat valamint higiéniai okokból a közkedvelt ivókutakat is ki kellett kapcsolnunk. Vizet a vendégek a büfékben vásárolhatnak.” – nyilatkozta Štefan Ferencz a strandot üzemeltető TEHO vállalat gazdaságért felelős igazgatója.

Forrás: kosice.sk