Kassa város vezetése válságstábot hozott létre a háború sújtotta Ukrajnából az ide érkező menekültek fogadására és elhelyezésükre. A válságstáb a szombatra virradó éjszaka is ülésezett és döntést hoztak a Kassán kialakítandó logisztikai és humanitárius központ kialakítására. 

Peter Ferjenčík, a magisztrátus válságstábjának főnöke az ülés után közölte, hogy a mai napon a város tulajdonát képező helyeken 63 ágy áll a menekültek rendelkezésére és az egyes városrészekben további 317 menekült személyt tudnak elhelyezni, de az iskolák tornatermeiben elhelyezett nyugágyakon, hálózsákokban 4 126 nehéz helyzetbe került emberen is  segíteni tudnak. Ha a helyzet annyira romlana, Kassa városa 28 000 négyzetméternyi területen képes sátorvárost is létesíteni, ahol szintén szállást és ellátást biztosítanak a rászorulóknak. 

Kassa magisztrátusának honlapján a polgárokat arra kéri, hogy amennyiben Ukrajnából ide kerülő egyének kérnének tőlük segítséget, erről a 159-es számon értesítsék a városi rendőrséget, vagy a 159-es számon az állami rendőrséget.

/sz/