Nem áprilisi tréfa, április 1-től Kassán a város tulajdonában levő parkolóhelyeken valóban nem kell fizetniük a parkolásért a gépkocsik sofőrjeinek! Ezt az intézkedést a város önkormányzata a koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel hozta meg – jelentette be Jaroslav Polaček főpolgármester. Közölte egyúttal azt is, hogy a magánparkolók tulajdonosait is kérik, kövessék a példájukat.

További rendelet, hogy azoknak az idősebb polgároknak, akiknek a nyugdíjuk összege a havi 450 eurónál kevesebb, azok 2020. június 30-ig tartóan a napi ebédhez 1 euró és az ebéd kiszállításához a lakásukra szintén 1 euró támogatást kaphatnak. Erre az igényt a nyugdíjasoknak azokhoz a városrészek önkormányzataihoz kell benyújtaniuk, ahol a lakhelyük van. Ezzel az intézkedéssel több mint 15 ezer nyugdíjast tudnak segíteni, illetve azokat az éttermeket is, melyek ebben a rendkívüli helyzetben vállalták az ebéd házhozszállításának a megoldását.

A város közösségi közlekedési eszközeit használók számára is van egy új hír. Azok, akik március 9- és március 31 között 30-, 90-, 180- vagy 365 napra szóló menethegyet vásároltak, ezek érvényességét 60 nappal meghosszabbítják. A város ezt a döntését azért hozta meg, mert a közösségi járatok a koronavírus okozta helyzetben csak a hétvégi menetrendszer szerinti intervallumokban közlekednek, tehát nem biztosítják azt a komfortot, amit a munkanapi járatokkal.

/sz/