Holnaptól (március 26.) kevesebb elővárosi autóbusz fog közlekedni Kassa megye területén. Az önkormányzat szóvivője, Anna Terezková elmondása szerint a csökkentés azokat a járatokat érinti, amelyeket az utasok jelenleg nem használnak. Ide tartoznak az Arriva Michalovce és az eurobus társaságok által üzemeltetett járatok is. A változás összesen 156 járatot érint, amelyek naponta 4 834 km-t is megtesznek. Ide tartoznak például a Bártfafürdőbe közlekedő járatok, amelyek jelenleg, tekintve, hogy a fürdő zárva tart, nem szállítanak utasokat. Az eddigi szünidei menetrend egészen március 13 óta van érvényben.

A változás ezeket az útszakaszokat érinti:

Kassa-Homonna, Szepeskörtvélyes – Igló, Tőketerebes – Gálszécs, Nagykapos – Királyhelmec 

Részletes információk itt:

https://arriva.sk/michalovce/obmadzenie-spojov-od-26-3-2020/
https://www.eurobus.sk/novinky/obmedzenia-spojov/
https://web.vucke.sk/…/od-stvrtka-26-marca-dochadza-k-zmena…
https://cp.hnonline.sk/vlakbusmhdsk/spojenie/?format=html

Ebben a rendkívüli helyzetben számos autóbuszunk nincs kihasználva. Az iskolák, munkahelyek, intézetek zárva vannak, sok ember otthonról dolgozik. Azok akik mégsem, biztonsági okokból inkább az autójukat választják. Nem áll szándékunkban megszüntetni a járatokat, csupán átmenetileg szeretnénk őket korlátozni.” – nyilatkozta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke. Hozzátéve azt is, hogy az utasoknak nem kell félniük attól, hogy megszűnik a városok és falvak közötti közlekedés. 

A holnaptól életbe lépő változásokra való tekintettel fog átalakulni az április 1-jén kezdődő rendkívüli menetrend is, amely Eperjes megyét is érinti majd. Fontos megemlíteni, hogy az eurobus és az Arriva autóbuszaira is csak fedett szájjal és orral lehet felszállni. Továbbá, ajánlott a 2 m-es távolságtartás is. 

Forrás: Kassa megye