Sárospatakon az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban immár 20. alkalommal került megrendezésre az 1995-ben útjára indított  természettudományi megmérettetés – a fizikai becslési verseny. A magas színvonalú természettudományi felkészülést, alkotóképességet és leleményességet igénylő erőpróbán az anyaországi Arany János tehetséggondozó gimnáziumokon kívül határon túli testvériskolák diákjai is rendszeresen látogatják ezt az egyedülálló, színvonalas viadalt, akik az idén Zentáról, Munkácsról, Székelykeresztúrról, Temesvárról, Királyhelmecről, Nagykaposról és Kassáról érkeztek.

A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola csapatát Vištan Laura II.B, Kekeňák Tamás III.Bés Bazár György III.B osztályos diákokképviselték. Felkészítő tanáruk Diószeghy Árpád volt, aki mai napig szívén viseli ezt a versenyt, hisz 20 évvel ezelőtt a sárospataki fizikatanárokkal közösen találták ki ezt a versenysorozatot.

A verseny kiemelt témája Bródy Imre magyar fizikus, a modern kriptongázas elektromos égő kifejlesztőjének munkássága volt. Az előző évek hagyományaihoz híven a csapatok otthoni feladatként információt közlő poszter készítését kapták az adott témakörben. A másik feladat – kémcső és ellenállásdrót segítségével működő izzólámpa készítése volt, amit diákjaink 3 óra izgalmas és sikeres munka után kiviteleztek is. A verseny során még 14 különböző kísérletet kellett értelmezni és kiértékelni.

A versenyfordulók között Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem tanárának érdekfeszítő előadása jelentett üdítő kikapcsolódást.Az iskola csapata nagyszerűen szerepelt és a testvériskolák csoportjában a dobogó legfelső fokán végzett. A becslési versennyel egy időben zajlott a szavalóverseny, amelyen Bodon Andrea tanítványa Bazár György 3. helyezést ért el, és a rajzverseny, ahol Janitor Beatrix I.A osztályos diáklány Cselényi Árpád rajztanár irányításával 2. helyezést harcolt ki.