Kassa városa 2015-ben 222 millió euróból fog gazdálkodni, ami 60 millióval több, mint a korábbi esztendőben volt. Az elfogadott költségvetésből a városi közlekedés fejlesztését célzó beruházásokra fordítják a legtöbb pénzt.  A munkálatokat már el is kezdték. Útlezárások, dugók, és káosz  – ez jellemző most a belváros tömegközlekedésére. A villamos útvonalak felújítását már szeptemberben elkezdték. Az útépítők nagy ütemben dolgoznak és fognak is. Az új büdzséből 98 millió eurót költ a város a közlekedésre.

Miroslav SAMBOR Kassa város Magisztrátusának szóvivője portálunknak elmodta, hogy: Elsősorban olyan beruházásokról van szó, amelyekből a városi  villamos pályákat fogjuk felújítani. Ezek a projektek uniós forrásokból kerülnek megvalósításra. Az integrált közlekedési villamos pályák kiépítése a vasútállomástól a főtérig, majd innen a Kuzmány lakótelepen át a Maraton-térig  történik.

Több helyen kell  majd fizetni a parkolásért is. Ez abból a koncepcióból adódik, amit  az EEI cég fogadtatott el a várossal. Ezzel viszont az ellenzéki képviselők nem értenek egyet.

Bacsó Tibor városi képviselő DS, KDS, KDH, NOVA, OKS, SaS, SDKÚ-DS, SMK-MKP : Az új parkolási koncepcióból hiányolom azt, hogy az érintet városrészek véleménye nem lett bedolgozva. Továbbá nem értek azzal  egyet, hogy miért kell egy magán pozsonyi céget fizetni. Eperjesen például a parkolás intézését a város a saját erőből tudja megoldani.

Az új költségvetésből utakat és hidakat is rekonstruálnak az idén Kassán. A személykocsikkal Kassára érkezőknek azt ajánljuk – ha csak tehetik – kerüljék a belvárosi csomópontokat, mert ezeken a helyeken nap mint nap nagyok a torlódások.