November 14-én (hétfőn) a rendőrök ellenőrzést tartottak a Kassai kerületben azzal a céllal, hogy kiderítsék betartják-e az emberek az alkohol vagy más tudatmódosító szerek használatának tilalmát. Ez a sofőrökön kívül a kerékpárosokra is kiterjedt, mely során ügyeltek a kerékpárok felszereltségére, a védősisakok, fényvisszaverő elemek és eszközök használatára, valamint a vezetés közbeni mobiltelefon használat tilalmának betartására.

Az ellenőrzés eredményei azt mutatják, hogy a rendőrség figyelme állandóan igényelt a közlekedés folytonosságának és biztonságának betartását illetően.

A rendőrök 4 órán keresztül (délután 4-től este 8-ig) összesen 116 szabálysértést dokumentáltak. Három ittas állapotban lévő kerékpárost is sikerült ellenőriztetniük, sofőrt viszont nem. Közülük 28 lépte túl a megengedett sebességhatárt, 10 telefonált vezetés közben, 14 helytelenül vezetett, 3 nem használt biztonsági övet, 7 az előírt világítás nélkül vezetett, 2 szabálytalanul mellőzött, 14 autót találtak nem megfelelő műszaki állapotban és 11 alkalommal pedig más közlekedési szabálysértésre derült fény. Ezen kívül lefoglaltak egy jogosítványt, egy rendszámtáblát, valamint három forgalmi engedélyt. Szabálysértést 5 gyalogos és 11 kerékpáros követett el.

A rendőrség ezért ismételten apellál a közlekedés résztvevőire, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be a közlekedési szabályokat. Továbbá, hogy viselkedjenek fegyelmezetten, legyenek körültekintőek, ne veszélyeztessék a közlekedés folytonosságát és biztonságát. Emellett kötelesek viselkedésüket az úttest műszaki állapotához, a közlekedés helyzetéhez, az időjárási viszonyokhoz és saját képességeikhez igazítani, hogy ne veszélyeztessék sem a saját, sem mások életét, valamint, hogy ne tegyenek kárt sem saját, sem más tulajdonában.