Energiatakarékos LED izzókra cserélték néhány belvárosi utca éjszakai kivilágítását. A Roosevelt, a Posta a Mészáros,a Timon és a Bástya utcán már élvezhető ez az új technológia. A világítótestek a megszokott narancssárgás színezetű fény helyett, immáron 5500 Kelvin fok körüli nappali színezetű fényt bocsájtanak ki. A LED-technológia fejlettségének köszönhető, hogy már a piacon  is megjelentek a parkok, az utcák, a játszóterek megvilágítására alkalmas izzótestek.

„Szívesen fogadtuk az Eltodo cég ajánlatát, mert a közvilágítás a város lakóit szolgálja. A jó éjszakai világítás meghatározó eleme a biztonságos közlekedésnek, a vagyonvédelemnek, és nem utolsó sorban fontos tényező az is, hogy a Led-égők lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak. A város követi az új trendet, a modern technológiát a környezetkímélés szempontjából is” ‒ szögezte le Richard Raši, Kassa főpolgármestere.

Az ilyen égők felszerelésének köszönhetően a város valóban megtakarít egy kis pénzt az áramfogyasztáson. Fontos megemlíteni, hogy a LED égők élettartama is lényegesen hosszabb, mint a klasszikus fényforrásoké, persze az sem hallgatható el, hogy a Led-izzók ára lényegesen drágább. Elismerésre méltó viszont, hogy az Eltodo cég Kassán a saját költségéből fedezte és szerelte fel az új égőket.

fotók: XLPIXEL-PHOTOGRAPHY-STUDIO