A tragédiára vasárnap (január 22) éjjel került sor. A tűzeset során a tető kezdett el égni, majd fokozatosan a ház belterébe is terjedt. A riasztott rendőrök azonnal lezárták az egész utat, hogy megkönnyítsék a tűzoltók bevetését, akiknek kiérkeztekor a tűz már az egész házra kiterjedt. Az elérhető információk szerint a tulajdonos még a tűzoltók kiérkezte előtt érkezett kikapcsolni az áramot és elzárni a gázvezetéket. A lángok azonban olyan ütemben terjedtek, hogy egyszerre négy oldalról is oltani kellett őket, – ebben a nyolc hivatásos tűzoltó mellett a tornai, csécsi és makranci önkéntesek is segédkeztek.

Fennállt a veszélye, hogy a lángok átterjednek a szomszédos autószervizre és családi házra, amelyek a bárral egy tetőn osztozkodtak. Az eset során villanyszerelők munkájára is szükség volt, akik az egész utcát lekapcsolták az áramellátásról. Az égő épületből megpróbáltak kimenteni mindent, amit csak tudtak, ám a lángokat csak hétfő hajnali 2 tájékán sikerült eloltani mintegy 50 ezer liternyi víz felhasználásával. A keletkezett kár becsült értéke 110 ezer euró. A tűz keletkezésének okát jelenleg vizsgálják a szakemberek. Mint lehetséges ok, a bárban található kandalló is felmerült, konkrétan annak nem megfelelő kéménnyel való összeköttetése.

„Személyi sérülés nem történt. A Tűzoltó és Mentőtestület szakértője úgy nyilatkozott, a tűz nem volt közveszélyes, sikerült eloltani úgy, hogy más épületekben nem tett kárt. Az idegenkezűséget még a helyszínen kizárta, valamint hozzátette, hogy valószínűleg a szilárd tüzelőanyaggal működő kazán, illetve annak szakszerűtlen kezelése volt a kiváltó ok.” – nyilatkozta Lenka Ivanová kerületi rendőrségi szóvivő.

Forrás: Korzár