2019. december 4-én és 5-én nyolcadik alkalommal kerül sor a LITFEST rendhagyó kortárs irodalmi estre Királyhelmecen /Gimnázium épületében/ és Kassán a Kaszárnya Kultúrpark Alfa épületében.

Mint minden évben, az idén is középiskolás tanulók, művészeti csoportok és művészek kortárs magyar és szlovákiai magyar irodalmi szöveget dolgoztak fel különböző médiumok segítségével. A projekt keretén belül irodalmi összeállítások, színpadi produkciók, megzenésített versek, videofilmek és képzőművészeti alkotások jöttek létre. Ezeket a produktumokat mutatják be idén a rendhagyó irodalmi estek keretében.

A Művészek és a csoportok több hétig dolgoztak a programjaikon.  Mindkét helyszínen rendhagyó „író-olvasó” találkozóra kerül sor, ahol a vendégekkel Köteles Szabolcs, a Pátria Rádió munkatársa beszélget. Az idei meghívottak: Balázs F. Attila költő, Hogya György író, és Rácz Boglárka író, költő. A rendhagyó irodalmi esten fellépnek: Sycorax diákszínpad Királyhelmecről Pecsők Marianna vezetésével, a kassai Pinceszínpad Havasi Péter vezetésével, HoryZone verséneklő együttes Rozsnyóról, DuoVega zenei formáció Kassáról, Zekeres együttes Szepsiből Viszlai Tibor vezetésével. Az est másik részében a képzőművészeti alkotások és az irodalmi szövegekre készült videoprojekciók bemutatására kerül sor, /Szűcs Gábor képzőművész Pozsony, Fecsó Andrea képzőművész Budapest, Krajcsó Csenge és Kovács Petra a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, valamint a királyhelmeci és a kassai Márai Sándor Gimnázium diákjai mutatnak be egy-egy videoprojekciót/ . A rendhagyó irodalmi est kezdete Királyhelmecen 11:30, Kassán 17:00 óra. A Kassai program befejezéseként a Kultúrpark Bravo épületében tekintehető meg az a kiállítás, amely az irodalmi alkotások képzőművészeti parafrázisait jeleníti meg. ”
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a résztvevők.
Bővebb információt a +421 905 330574 –  telefonszámon lehet kérni.

Fecsó Kassai Yvett