A népszokások és hagyományok megismerését, ápolását nem lehet elég korán kezdeni, ezért fektet erre nagy hangsúlyt a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola már az alsó tagozattól kezdve. Ezt bizonyítja az is, hogy az adventi időszakban az alsó tagozatos gyerekek már több, mint 10 évre visszamenőleg betlehemes játékokat tanulnak be és adnak elő. Állandó résztvevői voltak a „Határtalanul” elnevezésű nemzetközi betlehemes találkozónak, amelynek keretein belül több környező országban is felléptek.

Az idén immár második alkalommal kaptak meghívást Magyarország Kassai Főkonzulátusától a betlehemes játékok bemutatására, amelyre a főkonzulátus új székhelyén, a patinás Csáky-Dessewffy – palotában került sor december 14-én. 

A gyerekeket dr. Hetey Ágota főkonzul asszony köszöntötte, aki a konzulátus alkalmazottaival és vendégeivel várta az előadást. A meglehetősen nagyszámú 24 kisdiákból álló negyedik osztály összes tanulója nagy lelkesedéssel vett részt a produkcióban Tóth Mónika és Pribék Emőke vezetésével.

A bemutató nagy sikert aratott, a konzulátos dolgozói nagyra értékelték az otthoni karácsonyi hangulat megidézését. Jutalmul a gyerekeket édességeket és mézeskalácsot tartalmazó csomagocskákkalajándékozták meg.

/T.M./