A színházi évad második bemutatójára készül a kassai Thália Színház. Czajlik József igazgató-főrendező ezúttal Füst Milán: Máli néni című vígjátékát állítja színpadra, ami minden bizonnyal az új esztendőbe jó hangulatban indítja majd el a színházszerető közönséget.

Füst Milán  még az 1930-as években írta meg ezt a vérbő vígjátékát Margit kisasszonyról, az őt ostromló, ősz halántékú vezérigazgatóról,  valamint annak idegtépően szerelmes, gyermeteg Alfonz fiáról, és lányáról, a titokzatos Tildáról. Szerepel továbbá a történetben egy rejtélyes kisfiú, akinek talán három anyja van, talán egy sincs, továbbá Horváth úr, az epekedő könyvelő, a mindenütt hallgatózó Novák bácsi, és ennek felesége, az egykor szebb napokat látott Máli néni.

Ebben a vígjátékban a vezérigazgató szerepében Őze Áront , Alfonz nevű fiaként Ollé Eriket, Tilda lányaként pedig Varga Líviát láthatjuk. Málit – a szegény rokont Kerekes Éva formálja meg. A férjét – Novák bácsit Kiss Attila játsza. Margit kisasszony szerepében Lax Judit, Horváth úr szerepében Jerger Balázs lép színre, a Novákék szolgálólányaként pedig Szabadi Emőke. Egy másik Margit szerepében Holecskó Orsolyát, gyerekként Dubai Bertalant láthatjuk.

A Máli néni bemutatójára Kassán 2024. január 18-án, 19 órakor kerül sor a Thália Színházban. Czajlik József rendező elképzelésének kivitelezését Forgács Miklós dramaturg, Őry Katalin látványtervező valamint Palkó Panka rendezőasszisztens segítette. 

A Máli néni a kassai Thália Színház és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház koprodukciója.

/sz/