Az Austrian Airlines a második légitársaság, amely újraindította a járatait a koronavírus miatt bevezetett korlátozások feloldása után. A társaság az első utat június 22-én, azaz hétfőn tette meg – 14:05-kor érkeztek meg Kassára egy De Havilland DHC-8 típusú 76 férőhelyes géppel, amin 30 személy utazott, majd 14:55-kor indultak vissza Bécsbe 10 utassal.

Az osztrák fővárosba hetente 4 járat fog közlekedni, hétfő délután, csütörtök reggel és délután valamint szombat reggel. Visszafelé pedig hétfő délután, szerda este, csütörtök délután és péntek este. Őszre már feltehetőleg visszaáll, az eredeti, heti 13 járatos menetrend is.

Michal Tmej, a Kassai Repülőtér ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Az Austrian Airlines légitársaság már 25 éve megbízható partnere a Kassai Repülőtérnek és nagyon örülünk annak, hogy a gépei újra összekötik Kassát Béccsel. Ennek az összeköttetésnek köszönhetően Kassa számára ismét elérhető számos európai úti cél, júliustól pedig a közkedvelt távolabbi célok is, mint New York – Newmark, Washington, Chicago és Bangkok.”

Ezt megelőzően június 15-én, elsőként a ČSA Kassát Prágával összekötő gépei tértek vissza. Az Eurowings, a LOT, a Ryanair és a Wizz Air társaságok járatainak újraindítása magától a társaságoktól, de ugyanúgy a szlovákiai kormány döntésétől is függnek.

Természetesen minden társaság számára érvényes az utazás alatti kötelező maszkviselet, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás. A repülőtér azt ajánlja az utasoknak, hogy figyeljék az egyes társaságok weboldalait, valamint a sajátjukat is. A charterjáratok az idei szezonban feltehetőleg Bulgáriába, Görögországba és Ciprusra fognak közlekedni július közepétől. A további országokba történő beutazásról majd a központi válságstáb és a kormány fog dönteni.