Tegnap, azaz július 9-én új külsőt kapott a Kassai Közlekedési Vállalat weboldala, amely a kozmetikai beavatkozások mellett az Ubian jóvoltából új, hasznos funkciókkal is gazdagodott – mostantól bárki számára elérhető az elektronikus bérletvásárlás, illetve a chipkártya pénzzel való féltöltése. 

 

 

 

A regisztrációt, illetve bejelentkezést háromféleképp is elvégezhetjük: a Facebook, a Google segítségével és a hagyományos módon is.

 

Miután sikeresen bejelentkeztünk, az oldal a chipkártyánk számát kéri tőlünk: ez lehet a városi kártya (DPMK Mestská karta) vagy diákok esetében az ISIC diákigazolvány.

 

A kék mezőben lesz látható az igazolvány száma. Innentől már nagyon egyszerű dolgunk van: kiválasztjuk, hogy bérletet szeretnénk-e venni vagy a kártyát feltölteni. Amennyiben a bérletet választjuk, lehetőségünk nyílik a 30 vagy 90 napos megvásárlására. A bérletek árát egy napra lebontva is megtekinthetjük. Miután kiválasztottuk, egy naptár tárul elénk, ahol kiválaszthatjuk azt a napot, ahonnan szeretnénk, hogy a bérlet érvényes legyen és a kosárba tesz gombra kattintunk. Innen a fizetőkapura irányít minket az oldal, ahol a bankkártyánk segítségével fizethetünk.

Ha azonban az elektronikus pénztárcánkat (igazolványt) szeretnénk feltölteni, ezt minimum 5 és maximum 50 euró értékben tehetjük meg. A fizetés ugyanúgy működik, mint az előző esetében.

Az oldal ezen kívül lehetőséget nyújt még új igazolványok hozzáadására, a rendelések áttekintésére, valamint az értesítések beállítására is, amelyeket e-mailben és SMS-ben is kérhetünk. 

Természetesen az Ubiantól már megszokott Utazástervezés funkció sem maradt ki, amely egy térkép segítségével nyújt betekintést számunkra a járművek aktuális pozíciójába, az útvonalba és a megállók elhelyezkedésébe is. 

F.O.