Újabb támadás érte a Kassai Mentőszolgálatot munka közben. Az incidensre kedd este 8.30 körül került sor, amikor is a rendőrök arról kaptak bejelentést, hogy az SNP sugárúti kórházban egy páciens fizikailag bántalmazott egy egészségügyi dolgozót.

A történet azzal kezdődött, hogy a mentősöket a Tihanyi-lakótelepen található Hanojská utcába hívták ki, hogy ellássák a gyanúsított férfi esés közben szerzett sérüléseit. A férfi a kórházba való szállítás közben, még a hordágyon fekve először a jelenlevő orvosra támadt rá, ököllel ütött a hasába. Majd pedig mikor a kórházhoz érkezve megpróbálták kiemelni a mentőautóból, elkezdte rugdosni az egyik mentőtiszt fejét.

A rendőrség nyilatkozata szerint azonnal kiküldték a járőröket, akik a helyszínen dokumentálták a páciens támadását a mentőtiszt felé. A nő az elsődleges orvosi jelentés szerint 7 napon belül gyógyulandó sérüléseket szenvedett. Eddigi értesüléseik szerint a gyanúsított egy orvost is megtámadott, aki azonban nem szenvedett egészségügyi ellátást igénylő sérüléseket. A rendőrség egyelőre csak szabálysértésként kezeli az ügyet, azonban ha a vizsgálat során kiderül, hogy bűncselekmény jegyei lelhetők fel benne, a minősítése megváltozhat.

A mentőszolgálat szóvivője, Viktor Wurm elmondása szerint a megtámadott mentősnő súlyos sérüléseket szenvedett el, melynek következtében munkaképtelenné vált. A gyanúsított a mentősnő fejét rugdosta, ami hármas arccsonttörést eredményezett. Wurm hozzátette, hogy két napon belül ez már a második támadás páciensek részéről. Hétfőn ugyanis egy páciens először verbálisan bántalmazta őket, ami rövid időn belül tettlegességbe torkollott.

„Az orvosaink, mentőseink és sofőrjeink a nap 24 órájában állnak a különböző diagnózisú betegek rendelkezésére, még a pandémia által kifejtett hatalmas nyomás ellenére is. Ezért bárminemű, ellenük intézett támadást elítélendőnek tekintünk és kérelmezzük az ilyen elkövetők büntetőjogi felelősségre vonását.”

-tette hozzá Wurm

Forrás: Korzár