A szájüregi betegségek a leggyakoribb krónikus betegségek közé tartoznak. Világviszonylatban a népesség 90%-a veszélyeztetett, legyen az a fogszuvasodás, a fogágybetegség vagy a szájüregi rák. Ugyanakkor ezen betegségek többsége megelőzhető.

Az évente március 20-án világszerte megrendezésre kerülő Egészséges Száj Világnapja remek alkalmat nyújt, hogy erre felhívjuk a figyelmet. Tekintettel a száj- és fogápolás népszerűsítésének fontosságára Kassa városa a Szlovák Fogorvosi Kamarával együttműködve egy széleskörű eseménnyel készül ezen a napon a város lakosainak.

Az érdeklődőket, az óvodák és alapiskolák diákjait reggel 10 órától várják a városi tanács épülete előtt felállított sátrakhoz. A helyi egyetem fogorvosi karán tanuló hallgatók foglalkoznak majd az érdeklődőkkel, bemutatják, hogyan kell helyesen fogat mosni, fogainkkal törődni. A gyerkőcöket különböző szórakozási lehetőségekkel várják, a sátornál egy kabalafigura is lesz. A felnőttekkel személyesen foglalkoznak majd a szakemberek, mely során megtekinthetik az ezzel kapcsolatos oktatóvideót és további információkkal lehetnek gazdagabban. Az esemény része egy szájhigiéniáról szóló felmérés is, mely során a szervezők egy szerencsést sorsolnak ki, aki a nap végén egy ajándékkosarat nyerhet egész családja számára. Mindenki, aki felkeresi ezt az egészség-sátrat, egy ajándékkuponnal lesz gazdagabb, melyet különböző Colgate termékekre használhat fel. A rendezvény a városi tanács épülete előtt délután 4 óráig tart majd.