Az elmúlt héten történt két rendőrségi rajtaütés bizonyítja, hogy Kassán is előszeretettel termesztik a marihuánát. A ,,kertészkedés“ azonban nem volt kifizetődő. A KVP lakótelep egyik lakásában 57 darab kendert foglalt le a rendőrség. Termesztője a 30 éves Filip, aki ebből a mennyiségből több mint 2726 adag drogot tudott volna előállítani. A Kassai Kerületi Rendőrfőkapitányság szóvivője, Jana Mésarová elmondta, hogy a lakásban szárított kendert is találtak, amely 63 adagnyi tudatmódosító szer előállítására lenne alkalmas. A lefoglalt marihuána értéke több mint 8 000 euró. Emellett a marihuána termesztéséhez szükséges anyagokat is lefoglalt a rendőrség.

,,A bizonyítékokra való tekintettel az ügyet a Kassai Kerületi Rendőrfőkapitányság bűnügyi osztálya vette át,” – tette hozzá Mésarová.


A másik esetben a Buzulucká utca egyik lakásának erkélyén foglaltak le a rendőrök 5 darab kendert. A szárított formában 112,2 grammnyi, átlagosan 1,0% – 2,2% THC-t tartalmazó anyag, megközelítőleg 230 adag drog előállítására elegendő. A rendőrség eljárást indított egy 38 éves kassai férfi ellen, kábítószer birtoklása, gyártása és az azzal való kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ha a gyanúsított bűnösnek bizonyul, 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztés vár rá.

Végh Barby