A szlovák country zenét a kassai Veslári – The Rowers együttes emelte világszínvonalra. Ebben a munkában kiemelkedő része volt a zenész-énekes-dalszerző Peter Dulának, akinek sajnos művészi- és egyben életpályája egy váratlan, gyógyíthatatlan betegség következtében igen hamar, már 2009-ben véget ért. Mindössze 28 évet élt. Rendkívüli tehetségét egyebek mellett az is igazolja, hogy 2007-ben az Europen Country Music Association 6 legjelentősebb díjával tüntették ki őt és zenekarát, a kassai Veslári-t. Neki ítélték az Év Művésze Díjat, az Év Legjobb Dala Díjat és az Év Zenekara Díjat is. Zenész társai az emlékét azzal is tovább éltetik, hogy minden éven megrendezik Kassán a Peter Dula emlékkoncertet, és a kontinensünk legjobb zenészeinek átadják a Peter Dula Country-díjat.

Az immár VII. Peter Dula emlékkoncertet 2015. november 22-én, 17 órai kezdettel a GES-klubban /L. Novomeského 13./ tartják.  A Tisztelet Péternek című műsorban ezúttal Magyarországról Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas zenész, valamint az Új Bojtorján együttes, Pomázi Zoltán vezetésével ad egy-egy órás koncertet. Amint azt Szaszák Lászlótól, a Veslári egyik alapító tagjától megtudtuk, a 2015-ös Peter Dula Country-díjat az előbb említett magyarországi zenészeknek ítélték oda. A díjátadásra a koncert záró részében kerül sor, ahol a Country Pohoda együttes feleleveníti Peter Dula dalait, majd a díjat átadják a nyerteseknek.

A koncertre  jegyek elővételben /10 euro/ a MADA MUSIC /Fő u. 3./ hangszerüzletben, illetve a Városi Információs Központban /szemben a dómmal, az Erzsébet utca sarkán/ válthatók.