A tömeges szűrőtesztelés során az elmúlt héten Kassán 976 személy eredménye lett pozitív és összesen 94 772 antigéntesztet végeztek el – a pozitivitás aránya így 1,03 %. Összesen 77 tesztelőpont volt nyitva, a mintavételt pedig 131 csapat végezte.

Az érdeklődők számára január 31-ig 9.00-tól 17.00-ig nyitva tart a város által üzemeltetett 5 tesztelőpont – a magisztrátuson (SNP sugárút), a Szociális-relaxációs Központban (Milosrdenstva utca), a Važecká Hőcsérélő Állomáson (Galaktická utca), a Kultúrparkban (Kukučín utca) és az Amfiteátrumnál (Fesztivál tér). A tesztelésre a magisztrátus elmondása szerint még a U.S.Steel bejáratánál is lehetőség van.

Jaroslav Polaček főpolgármester arra kéri a pozitív eredménnyel rendelkező lakosokat, hogy tegyenek eleget a kötelességüknek és értesítsék azokat a személyeket, akikkel találkoztak. Emellett azt is hozzátette, hogy az eddigi információk alapján a városban valószínűleg meg fogják ismételni a tesztelést.

A tesztelésből nem maradtak ki a hajléktalanok sem. 558 személyből csak egy esetben került sor pozitív eredmény kiértékelésére.

Forrás: magisztrátus