A Kassai Állami Filharmónia koncerttevékenységét is befolyásolja a koronavírus világjárvány okozta helyzet, de ilyen körülmények között is képesek lesznek megtartani az annyira várt és megszokottá vált karácsonyi hangversenyt – közölte Lucia Potokárová igazgatónő.
Az első karácsonyi hangverseny időpontja és műsora a Művészetek Háza koncerttermében a következő:

2020.12.18 /19.00 óra/

Johann Sebastian Bach: Sinfonia z Vianočného oratória
Tomaso Albinoni: Koncert pre hoboj d mol, op. 9, č. 2
Tomaso Albinoni: Koncert pre dva hoboje C dur, op. 9 č. 9
Piotr Iljič Čajkovskij: Suita z baletu Luskáčik, op. 71a

2020.12. 20-án tartják a második karácsonyi koncertet, melyen 19.00 órai kezdettel szintén az előbb említett zeneművek hangzanak el. Ezt a koncertet az érdeklődők karácsony első napján, december 25-én, 19.00 órakor a kassai TV TelKE-, illetve online formában a Facebookon is élvezhetik.

Azok a zenekedvelők, akik Kassán a Művészetek Házának koncerttermében akarnak részesei lenni az idei karácsonyi hangversenynek, a koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében most a belépéskor kötelező a kéz fertőtlenítése és szájmaszk viselése. A Művészetek Házának minden közösségi helyszínét óránként fertőtlenítik. Ezért most a hangverseny időtartalma is – szünet nélkül – 1 óra hosszúságú lesz. A koncertteremben a közönség között egy széksort üresen hagynak.

/sz/