Február 15-én, azaz szombaton, Csörgő község és a Kassai Gyermekvasút rendkívüli járatot indít Csörgőre (Čerhov), ahol az érdeklődök megismerkedhetnek a farsang tipikus vidéki hagyományaival. A vonatot a község, a Kassai Gyermekvasút és a Szlovák Vasutak biztosítják. A farsangi járat a Borkalandok (Cesty za vínom) nevű projekt első eseménye.

Lesz hagyományos falusi disznóölés, finom borok, zene és egyéb színes programkínálat.

Örülni fogunk, ha az emberek otthon hagyják az autóikat és vendégül láthatjuk őket egy falusi disznóvágással és népzenével egybekötött borkóstolón.” – invitálja az érdeklődőket Jaroslav Bajužik, Csörgő polgármestere.

A program a már a hagyományos farsangi menettel kezdődik, majd fellép a Strapec és a Podkovička néptánccsoport, valamint élő zene is lesz. Az ételkínálatból azonban nem fog hiányozni a tepertő, a káposztás hús, a hurka, a lacipecsenye, a kolbász és a hagyományos farsangi fánk sem. Ha pedig ezek után megszomjazik valaki, több mint tíz helyi borász boraiból válogathat.

A vonat szombat reggel 9:45-kor indul a kassai vasúti pályaudvarról, visszafelé pedig 16:40-kor megy majd. Az utasok jókedvéről már a vonatban gondoskodnak élő zene formájában. Mivel farsang van, a szervezők szívesen látják a maszkokat és az álarcokat.

A vonatjegy tartalmazza a borkóstoló és a helyi csemegék árát is, ám megvételükkel érdemes sietni, mivel számuk korlátozott. Ezt megtehetik a www.detskazeleznica.sk oldalon, a gyermekvasút Csermely-völgyi pénztárában (hétfő-péntek 9-11/13-15), illetve a Regionális Információs Pontban a Fő utca 48. alatt. A jegyárak a következőek: felnőtteknek 25 euró, diákoknak, nyugdíjasoknak és egészségügyileg hátrányos személyeknek pedig 20 euró.