Kiindulva abból a tavalyi tapasztalatból, hogy a koronavírus okozta világjárvány terjedése a nyár folyamán lelassul, a Kassai Állami Filharmónia vezetése úgy döntött, hogy az idén a nagyon népszerű –  Kassai Zenei Tavasz 65. évfolyamának hangversenyeit egy későbbi időpontban, július folyamán rendezik meg – közölte Lucia Potorková, az intézmény igazgatónője. 

Amint azt megtudtuk a rangos rendezvény ezúttal is több helyszínen zajlik majd. A nyitóhangversenyt már e hét végén, pénteken – szabadtéri rendezvényként – a Kaszárnya Kultúrpark kertjében tartják. A műsor első részében a 100 éve született Astor Piazolla, argentín zeneszerző művei csendülnek majd fel, melyek kapcsán a hallgatók a francia Lucienn Renaudin Vary csodálatos trombitajátékában is gyönyörködhetnek. Ezt követően pedig Bernstein West Side Story című művén szórakozhatnak, ami egyedi módon ötvözi a dzsesszt a bluest a szimfonikus zenével.

A 65. Kassai Zenei Tavasz komolyzenei hangversenyeinek többségét a Művészetek Házában, a filharmónia koncerttermében rendezik, de július 29-ig több magas színvonalú kamarakoncertet tartanak a Kassai Dómban és a Harang utcai zsinagógában is. A hazai művészeken kívül az idén Németországból, Oroszországból, Franciaországból, Szlovéniából és Csehországból érkeznek neves vendégművészek a Kassai Zenei Tavaszra.

/sz/