szerkesztő: Filip Orsolya

Sokak számára meglepő volt a munkások visszatérte a Komenský utcába annak ellenére, hogy a villamos pálya felújítási munkálatok fő kivitelezője, az Eurovia cég már előre bejelentette, hogy a maratón után folytatni fogja a befejező munkálatokat.

A cég szóvivője, Lenka Kubejová elmondta, hogy a maratón idején csak egy ideiglenes megoldással számoltak.

Kubejová szerint a munkálatok megszakításának semmilyen hatása nem lesz a végleges árra. „Jelenleg az említett szakaszon a tervezett csatornázási munkálatok folynak. A különböző munkálatok és műszaki okok miatt ezt a munkát korábban nem tudtuk volna elkezdeni.”

Hozzátette, hogy az utcára az elkövetkezendő időszakban már csak a befejezési munkálatok, a villamosmegállók megépítései, valamint a függőleges és vízszintes jelölések és nem utolsósorban a Komenský – Watsonova utcák kereszteződésének munkálatai várnak.

Az építési munkálatoknak már a hónap végen be kellene fejeződniük”- informált Kubejová.

Újdonságnak számítanak a villamosmegállók is, amelyek egymástól néhány száz méterre lesznek elhelyezve mindkét irányban. A Kassai Tömegközlekedési Vállalat ezen lépését a főként idős utasok által tett panaszokkal indokolja, akik a megállók elhelyezkedéseit kifogásolták.

A tömegközlekedési vállalat még a munkálatok előtt megkeresett minket azzal a kéréssel, miszerint szeretnék, hogy ha a megállók arányosan lennének elhelyezve az utca mindkét irányában.” A vállalat szerint a megállók jelenlegi elhelyezése biztonságosabbá teszi a közlekedést nem csak az utca lakosainak, de a környékbeli lakosok számára is. Meglepő viszont a megállók hossza, amelyhez kapcsolódó kérdésekre a vállalat már nem akart válaszolni.

Forrás, borítókép: Košice:dnes