Október végétől újabb légi összeköttetést kap Kassa és Anglia.

A WizzAir légitársaság október 23-án indítja újra a Doncaster Sheffield repülőtérre tartó járatait, amelyek hétfőn és pénteken fognak közlekedni.

Emellett az ír RyanAir sem marad le, ők ugyanis Liverpoolba indítanak járatokat. Az első utat október 25-re tervezik egy Boeing 737-800 típusú, 189 férőhelyes géppel. A menetrend pedig a következően fog alakulni: szerdánként 20:15-kor és vasárnaponként 11:15-kor. A két városnak eddig nem volt közvetlen légi összeköttetése. A jegyek ára 19,99 eurónál kezdődik, a társaság oldalán már van lehetőség a foglalásra.

Michael Tmej, a Kassai Repülőtér vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott a bejelentéssel kapcsolatban: „Észak-Anglia egy olyan régió, amely már régóta a stratégiai tervünk részét képezi. Mérhetetlenül boldogok vagyunk, hogy partnereinkkel ilyen rövid időn belül rögtön két járat üzemeltetéséről is sikerült megegyeznünk. A Doncaster Sheffield egy már megnyitott és népszerű járat, amelyhez a WizzAir egy 2,5 éves szünet után tér vissza. A RyanAir liverpooli járatának is nagyon örülünk, amely rengeteg új lehetőséget hozd majd magával Kelet-Szlovákia és Észak-Anglia lakosainak. Nagy sikerként könyveljük el, hogy a légi-közlekedésben uralkodó meglehetősen komplikált helyzetben is képesek vagyunk Kassa és az egész keleti régió légi élérhetőségét növelni.”

Forrás: Kassai Repülőtér