A verőfényes péntek délutánt kihasználva a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola napközi otthonának kisdiákjai természetvédelmi sportdélutánt szerveztek a városi parkban. A gyerekek a délelőtti kemény munka után alig várták azt az eseményt, amikor gyermekjátékokat játszhattak, szaladgálhattak, focizhattak, hintázhattak.

A nyüzsgéstől kipirulva később pihenőt tartottak. Kicsit távolabb mentek a parkban: szemlélődtek, felfedezték az őszi természet szépségeit, a színek ragyogását, amit csak ősszel lehet megcsodálni, egyetlen más évszakban sem lehet felfedezni. Beszéltek az évszakok változásairól, figyeltek a természet hangjaira – a madarak csivitelésére, a levelek hullására, a mókusok kergetőzésére.  Majd versenyeztek a fák, bokrok, termések, madárhangok felismerésében – és mindezt úgy, hogy közben arra is ügyeltek, ne dobjanak a fűre se uzsonnapapírt, se más szemetet.

Fenntartások nélkül leszögezhetjük: a gyerekek ezen a napon nemcsak jól érezték magukat, hanem számos hasznos ismerettel is gazdagodtak.

TM