A hatályos jogszabályok értelmében Kassa városa mint fenntartó a közelmúltban 61 óvodai létesítményében ellenőrizte a játszóeszközöket és a játszótéri felületeket. Az ellenőrzés során kiderült, hogy számos óvoda udvarán találhatóak olyan elemek, amelyek nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak. Ezek főleg az eredeti elemek fa alkatrészei, amelyek az időjárási körülményeknek kitéve károsultak és degradálódtak.

A város önkormányzata ezért felújítja az óvodák játszótereit. A 146 ezres befektetést a város októbertől fokozatosan valósítja meg 7 óvodában (Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 és 20), valamint a Jesenná utcai bölcsődében. A rekonstrukcióra a már említett biztonsági szempontok mellett esztétikai szempontból is szükség volt. Az óvodások olyan új játszótéri elemeknek örülhetnék, mint a vonatok, kocsikkal és alagúttal, körhinták, csúszdával és létrával ellátott tornyok, trambulinok, kötélhalóval ellátott mászókák vagy rajztáblás házikók.

Lucia Gurbáľová polgármester-helyettes nagy örömét fejezte ki a felújításokat illetően. Úgy véli, a munkák során összekötötték a hasznost a kellemessel, hiszen nem csak a balesetveszélyt sikerült csökkenteni, de új elemeket is sikerült beszerezni. A legfőbb okot az elégedettségre mégis a csillogó gyerekszemek és a gyerekek arcára ülő mosoly adja. A tervek szerint jövőre további 10 óvoda játszóterét újítják fel, ám pontos számuk csak a városi képviselő-testület által megszavazott költségvetésben fog meghatározásra kerülni.