A színházi évad harmadik bemutatóját tartja január 19-én, csütörtök este a kassai Thália Színház. A negatív identitást vizsgáló évadban ezúttal a brit kortárs drámairodalom fenegyerekének, a színészből lett színpadi szerzőnek: Rai Cooneynek a Páratlan páros című vígjátékát viszik színre, Dudás Péter rendezésében.

Dudás Péter jelenleg ugyan már nem tagja a kassai magyar színháznak, de mint a Thália egyik legjobb színészét a közönség akkor sem felejti, ha most ő magánvállalkozóként a világ kávéit hozza be Kassára és kínálja fel kávézójában az oda betérőknek. E kávéház és a premier kapcsán zárójelben mondva csak annyit jegyeznék még meg: biztos vagyok benne, hogy itt a Márai Sándor, a Jakoby Gyula és a Roskoványi István portréival megjelölt asztaloknál a bemutató után is lesz miről beszélni!

Cooney darabjának műsorra tűzését egyébként Dudás Péter javasolta a Thália Színház művészeti vezetésének. Mivel Czajlik József igazgató-főrendezőnek az ötlet tetszett – és Dudás Péter korábban Egressy Zoltán Portugál című vígjátékának megrendezésével is sikert aratott – bizalommal támogatja ennek a vígjátéknak a bemutatóját is.

Dudás Péter a portálunknak elmondta, hogy a hétköznapian szürkének tűnő londoni taxisofőrről szóló darabot azért meri a nézők figyelmébe ajánlani, mert egy véletlen esemény folytán ki fog derülni róla, hogy nem csak két lakcíme, hanem két felesége is van Londonban. Ennyi pedig elegendő is ahhoz, hogy jobbnál jobb színpadi helyzetek, szövegpoénok, szituációk alakuljanak ki, melyek megnevettetik, szórakoztatják a közönséget – és a színészek számára is remek feladatokat adnak.

A Páratlan páros kassai változatában a taxisofőr – John Smith szerepében Madarász Mátét láthatjuk. Az egyik feleségét- Mary Smith-et Drégner Lilla, a másik feleségét – Barbara Smith-et Frank Ágnes alakítja. A felügyelő szerepében maga a rendező: Dudás Péter is színre lép. A további szerepekben Benkő Gézát, Illés Oszkárt, Ollé Eriket és Szpisák Gyulát láthatjuk. A történést a rendező a múlt század hatvanas éveibe helyezi és a Beatles felejthetetlen számaival teszi még kifejezőbbé. A díszletet Dudás Bálint, a jelmezeket Őry Katalin tervezte, a dramaturg Forgács Miklós.

Szaszák Gy.