Április 28-án kezdődik a XXIX. Kassai városi napok gazdag rendezvénysorozata. A május 7-ig tartó városi atrakciók, kulturális, sport és más egyéb rendezvények minden bizonnyal ezúttal is sok hazai és külföldi érdeklődőt vonzanak ebbe az igen gazdag kulturális örökséggel és építészeti emlékekkel rendelkező városunkba.  A hagyományokhoz híven a legtöbb látványos esemény most is a város egyedi Fő utcáján lesz megtekinthető, de a kulturális intézmények is maradandó élményeket kívánnak nyújtani az oda látogatóknak.

Május 7-én – a rendezvénysorozat utolsó napján – 10.30 órai kezdettel a Kassai Szent Erzsébet Székesegyházban – a gótikus építészet remekében a kassai dómban – Jaroslav Polaček főpolgármester védnökége alatt tartanak majd ünnepi szentmisét. Ezt követően 13.00 órakor a Fő utca 59 szám alatt, a régi városháza épületében ünnepélyes keretek között kerül sor a Város díjának és a Főpolgármester díjánakátadására. 
A világ legjobb tenor énekese José Carreras elfoglaltsága miatt a városnapok időpontjában nem tud eljönni Kassára, de június 7-én itt lesz és a kassai operatársulat szubrettjével Michaela Váradyval koncertet ad a kassai Steel Arenában. A hangversenynek az is érdekessége lesz, hogy itt a Kassai Állami Színház operatársulatának 64 tagú zenekarát José Carreras unokaöccse: Davis Giménez Carreras fogja vezényelni.
A Kassai városi napok részletes műsora a magisztrátus honlapján érhető el.

/sz/