A jelenleg hatályos menetrend alapján Kassától Pelsőc irányába csak napi öt pár gyorsvonat közlekedik, ami azt jelenti, hogy Szepsin és Rozsnyón kívül máshol nem állnak meg. Ennek értelmében a szakaszon található számos falu elesik a vasúti közlekedés által nyújtott előnyöktől. A lakosoknak elegük lett és a 21 éves Ragán Dávid kezdeményezésével petíció indult közlekedés visszaállítására. A petícióban kérelmezik Pelsőc, Szalóc, Rozsnyó, Jólész, Hárskút, Szádalmás, Tornagörgő, Szádudvarnok, Torna, Somodi, Szepsi, Makranc, Csécs, Szeszta, Nagyida, Hutníky és Enyicke összekötését Kassával.

A forgalom visszaállítása nem csak a munkahelyre ingázóknak kedvezne, hanem ugyanúgy a diákoknak és a nyugdíjasoknak is, és nem utolsósorban a turizmust is fellendítené. Utoljára 2011-ben jártak ezen a vonalon személyvonatok.

A Szlovák Vasúttársaság jelenleg nyilvánosságra hozott terveiben azonban nem szerepel a személyforgalom visszaállítása. Sőt, az a tény, hogy a vonalon még a villamosítást sem érkeztek végrehajtani 1993 óta, eléggé negatív fényt rá. Ennek lehet néhány gyakorlati oka – a ZSSK-nak nincs elég dízelmozdonya sem motorvonata, továbbá, nem elég kifizetődő.