Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere rendkívüli képviselői ülést hívott össze március 26-ára az újabb biztonsági intézkedésekre való tekintettel. Az ülésen összesen 9 pontról fognak tárgyalni. A tervek között szerepel a nyugdíjasok fokozottabb védelme, amelynek értelmében a város élelmiszer- és higiéniai csomagokat szeretnének számukra biztosítani.

Vladimir Fabian, a főpolgármester szóvivője szerint azonban nem ez lesz az egyetlen rendkívüli intézkedés. Elmondása alapján ugyanis Jaroslav Polaček a fizetését a törvény által megszabott minimumra csökkenti, amely a jelenleg hatályos törvények szerint 5 645 euró. Emellett azt is hozzátette, hogy a tömegközlekedésen utazók csökkentésének érdekében a városban ingyenes lesz a parkolás. Ezen kívül a már megvásárolt autóbusz- és villamosbérletek 60 nappal tovább lesznek érvényesek. 

Maga a főpolgármester pedig a következőket nyilatkozta: „Kész vagyok felállítani a városi költségvetést úgy, hogy az első szakaszban el tudjunk különíteni 2,5 millió eurót az intézkedések finanszírozására. Különös figyelmet fordítok arra, hogy az idősek otthonai maradjanak, izolálva legyenek és ne járjanak bevásárolni, hogy még ha egyedül is, de megküzdjenek ezzel a nehéz helyzettel. A segítség legnagyobb része ezért őket fogja érinteni.” 

Borítókép: Facebook – Jaro Polaček