A megye és a város egyaránt lázasan készülődik a májusban megrendezendő jégkorong-világbajnokságra. A nagyszabású útfelújítások, építkezések mellett azonban a látogatók szórakoztatásáról sem felejtkeznek el a szervezők.

„Szeretnénk, ha a külföldi látogatók megismernék Kassát, a megyét és az egész Kelet-Szlovákiát, hogy mi minden található itt és mi mindent élhetnek itt át, hogy azt érezzék, van miért visszajönni.” – nyilatkozta a mai sajtótájékoztatón Rastislav Trnka megyeelnök.  

A tájékoztatón rajta kívül jelen volt még Lenka Jurková Vargová a Kassa Régió Turizmus idegenforgalmi szervezettől, Büdi Aneta a világbajnokság kassai bizottságának igazgatónője és Pavol Krištík a Chateau Grand Bari képviselője, illetve a mögöttük álló néma hokijátékosok szobrai.

Élő szobrok

Különlegességnek számítanak az élő hoki játékosok szobrai, amelyek a városban játszó 8 nemzet mindegyikét képviselik. A játékosokat a Kassa megyéből származó világhírű Big Names nevű művésztársulás tagjai elevenítik meg, találkozhatunk velük az első meccshétvégén, az Urban 2019 során, valamint április 27-én a tokaji pincék nyílt napján is.

 

Meccsnézés királyi páholyból

A kocsmákra és az otthoni kanapéra ráunt hokirajongóknak a megye most egy egyedülálló lehetőséggel állt elő – egy verseny keretében a szerencsés nyertesek Közép-Európa egyik legnagyobb kiterjedésű várának falai között, illetve a tokaji 13. századi pincék hűvösében élvezhetik majd az izgalmas pillanatokat. További információ a www.kralovskahokejovaloza.sk oldalon.

Kassa megye szépségei

A külföldi, illetve hazai látogatók két meccs között megcsodálhatják Kassa megye szépségeit is, mégpedig egynapos kirándulások keretében a Kassa Régió Turizmus jóvoltából. A Get inspired by Košice Region név alatt futó kirándulások eljuttatják az érdeklődőket a Szepesi várhoz, a rozsnyói Kaltenecker sörfőzdébe, Tokajba és a Thermal Šírava Spa Resort-ba. További információk a kosiceregion.com/sk/trip-tips oldalon.

Teljes gőzzel a világörökségek felé

A vasút kedvelőinek is kedveskednek a szervezők, ugyanis gőzmozdony vontatta vonat indul a Dobsinai-jégbarlanghoz egy 1926-os gyártású Ventilovkával. Az érdeklődők Kassán a Regionális Információs Pontban, illetve online a kosiceregion.com/sk/trip-tips oldalon válthatnak menetjegyet.

Hokikülönlegességek

A vérbeli rajongók megkóstolhatják a vb hivatalos sörét, a Lapačkát, és ha utána forog még a nyelvük, fellapozhatják a Do you speak ponashom? nevű szószedetet, amely a „legfontosabb” hokival kapcsolatos kifejezéseket tartalmazza angol nyelven, illetve a kelet-szlovákiai nyelvjárásban.

Fokozott óvintézkedések

Büdi Aneta, a jégkorong-világbajnokság kassai bizottságának igazgatója elmondta, hogy a bajnokság alatt fokozott biztonsági intézkedésekkel kell számolniuk a rajongóknak, ezért érdemes már a meccs kezdete előtt jóval korábban megérkezni a jégcsarnokhoz.